Autó motor

2008.06.24. 06:12

Vezetéstechnikai tréning úrvezetőknek

A BMW az első autógyárak között kínálta 1977-től azt a vezetéstechnikai tréninget, amelyben bárki kipróbálhatta magát, és megtanulhatta uralni a saját autóját. Az autósiskola azóta a világ több országában elérhető, s most végre Magyarországra is megérkezett.

ÁNT

Az autók mellett motorokkal, és minden részletre kiterjedő elméleti oktatással is foglakozik a bajor autógyár szakembergárdája. A vezetéstechnikai oktatás a korszerű menetstabilizáló elektronikákkal felszerelt autók tulajdonosainak is ajánlott. Noha az autók uralását segítő berendezésekről a program beindításakor még nem sok szó esett, néhány dolog azóta sem változott. Ennek megfelelően a tréningek célja, hogy az autósokkal alapszinten megértessék a műszaki és fizikai törvényszerűségeket és összefüggéseket. Olyan alapvető problémákat oldanak meg, mint az üléshelyzet beállítása, a kormány fogása és a jármű feletti uralom összefüggései. A gyakorlati oktatás közben megtapasztalhatják a vezetők, hogy milyen módon reagálnak éles helyzetekben az első- illetve a hátsókerék-hajtású autók. A tanpályán tesztelhető a menetstabilizáló nélküli járművek viselkedése, és az elektronika jótékony, de nem mindenható tudománya is. [caption id="" align="aligncenter" width="460"] Minden tanulóval külön foglalkozik az oktatásokat vezető szakember. Fotó: BMW
[/caption]

Az autók aktív és passzív biztonsága ugyan jelentősen fejlődött, de bizonyos kockázati tényezők változatlanok maradtak. Így a baleseteket leggyakrabban okozó türelmetlenség, a stresszkezelés, vagy a féktávolság téves felbecsülése is szerepel a BMW oktatási programjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva