Autó motor

2008.07.31. 10:12

Dolgozók kellenek a Mercedes-gyárba

Közel hétezer új munkahely jön létre a kecskeméti Mercedes-gyárral összefüggésben. Ehhez azonban ember is kell, Kecskeméten és Szolnokon emelik a műszaki pályára felvehető tanulók számát – idézi a vezess.hu a Népszabadságot.

BAMA

A Mercedes-Benz már fejleszti a magyarországi üzemben 2011-től sorozatgyártásban készülő modelljeit, és ezzel egyidejűleg keresi a szakembergárdát – írja a Népszabadság.  Ezért a héten a térségben tájékozódott a Daimler AG (a Mercedes tulajdonoscége) Humánerőforrás Igazgatóságának munkacsoportja. Nem lehet nyár végéig várni, hogy időben legyen megfelelő képzettségű és számú szakember, a Mercedes-gyárban közvetlenül alkalmazott 2500 fő mellett a beszállítói körök további 4-5 ezer főt igényelnek.

A Daimler AG-nek első lépcsőben általános műszaki képzettségű szakemberekre van szüksége, akiket a cég saját belső továbbképzési rendszerében is oktatnak majd. Az biztos, hogy gyakorlatorientált oktatásra van igény, ami azt jelenti, hogy a végzősök az iskola után azonnal aktív dolgozók lehetnek. A Kecskeméti Főiskolán 2009 februárjától a Budapesti Műszaki és Közgazdaság-tudományi Egyetem mérnöki kara kihelyezett tanszéken kezd oktatni. Még legalább 100-150 főt tudnak felvenni.

A Szolnoki Főiskola további száz tanulót tud fogadni. Ők már korábban megállapodtak a kecskeméti tanintézménnyel a szorosabb együttműködésről. Szintetizálnák a közép- és a felsőfokú oktatást, a többszintes szakképzést a betelepülő vállalkozások igényeinek és a két oktatási intézmény lehetőségeinek megfelelően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva