Autó motor

2008.07.29. 06:20

Kampány a felelőségteljes közlekedésért

Vezetési kultúrából elégtelenre állnak a magyarok. A dugókban araszolgatók, az autópályán közlekedők, de a gyalogosok, motorosok és kerékpárosok is saját bőrükön tapasztalhatják minden nap, hogy egyesek fittyet hányva a szabályoknak, türelmetlenül, agresszíven nyomulnak az utakon.

ÁNT

Ők azok, akik kockáztatják a saját életüket, de veszélyt jelentenek másokra is. Ezen a helyzeten szeretne változtatni az Autó-Motor magazin csapata. Az újság mindig teret adott a közlekedés biztonságáért indított akcióknak, s most a főszerkesztő Szabó Róbert maga állt a kezdeményezés élére. A lap legfrissebb számában található „fair vezető” matrica kiragasztásával bárki csatlakozhat a kampányhoz. A csaknem fél évig zajló program nem csupán a KRESZ szabályainak száraz értelmezésével, sokkal inkább a mindennapi közlekedésben előforduló helyzetek megoldásával foglalkozik majd.

Az Autó-Motor magazin következő számaiban rendszeresen jelennek majd meg tanácsok, cikkek, amelyek olyan témákat járnak körül, mint az irányjelző használata, a gyalogosátkelő-helyek megközelítése, az előzés szabályai vagy a cipzár elv. A fair vezetési stílus népszerűsítésében Répa Kata a Sportklub riportere, autós műsorvezető, és Palik László a hazai autósport kiemelt alakja segíti Szabó Róbertet. Mellettük számos ismert arc, többek között Horti Gábor sportriporter, Abaházi Csaba rádiós- és Szily Nóra televíziós műsorvezető, valamint Horváth Éva egykori szépségkirálynő is kiragasztotta a matricát.

Aki ragaszt, játszhat és nyerhet is

A matrica kiragasztói lefotózhatják autójukat. A felvételt beküldhetik a [email protected] címre. A résztvevők között a program végén három, egyenként százezer forint értékű Shell üzemanyag-utalványt sorsolnak ki. A legegyedibb matrica kihelyezés külön díjat kap: a kreatív vezető egymillió forint értékű Shell üzemanyag-utalvánnyal lesz gazdagabb.

A kezdeményezéshez az Axel Springer kiadó több magazinja is csatlakozott. A Kiskegyed, a Tvr-hét, az Autó-Motor, és az Auto Bild lapjain kérdéssorozatok jelennek meg a következő hónapokban. A teszteket legjobban kitöltő 3–3 férfi és nő az akció zárásaként egy vezetéstechnikai tesztpályán méri össze tudását. Magyarország legjobb vezetője végül kiemelkedő díjazásban is részesül. A döntő 2008. szeptember 24-én lesz, ahol a programot támogató sztárok is részt vesznek.

A kezdeményezéshez az Axel Springer kiadó több magazinja is csatlakozott. A Kiskegyed, a Tvr-hét, az Autó-Motor, és az Auto Bild lapjain kérdéssorozatok jelennek meg a következő hónapokban. A teszteket legjobban kitöltő 3–3 férfi és nő az akció zárásaként egy vezetéstechnikai tesztpályán méri össze tudását. Magyarország legjobb vezetője végül kiemelkedő díjazásban is részesül. A döntő 2008. szeptember 24-én lesz, ahol a programot támogató sztárok is részt vesznek. Fair Vezető -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva