Autó motor

2008.07.21. 16:12

Újjászületett a Danuvia motor

Magyar márka, horvát ötletgazdával és nemzetközi alkatrészekkel: megint kapható lesz a legendás kétkerekű

Árvay

Újra van magyar nagymotor. Igaz, egyelőre csak rendelésre készül az újraélesztett Danuvia, de néhány éve még azt is kevesen hitték el, hogy az akkor felröppent pletykákból valóság lesz. Vladimir Kovacevics, a megszállott motoros szakembert azonban semmi nem tántoríthatta el szándékától. Előbb levédette a márkanevet, majd hét év alatt csapatával közösen megtervezték a motort, s kialakították a gyártáshoz szükséges műszaki hátteret.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Magyar márka, horvát ötletgazdával és nemzetközi alkatrészekkel: megint kapható lesz a legendás kétkerekű
[/caption]

A végeredmény igazi különlegesség. Illetve különlegességek, hiszen a tervezett négy modellből kettő már gyártásra kész. A Superretro névre keresztelt kétkerekű egy importból érkező 500 cm3, 70 lóerős motorral készül. A naked bike jellegű gép váza saját tervezésű, a futóművet azonban az erőforráshoz hasonlóan készen vásárolták. Végsebessége 220 kilométer per óra, s százra mindössze három másodperc alatt gyorsul. Ezt a típust egy- és kétüléses változatban is készítik majd. Ára 1,5 millió forint, de aki extrákat is rendel hozzá, ennél valamivel többet kell, hogy fizessen.

A Supermoto a második modell, amelyhez a Danuvia gyári tuningcsomagot is kínál. Erőforrása megegyezik a retróéval, azonban a váz és a futómű eltérő. Nehezebb, s masszívabb a Superretronál, ezért végsebessége kevesebb (180 km/h), 3,5 másodperc alatt gyorsul százra. A vételára kétmillió forint, de a tuningcsomaggal ez is többe kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva