Autó motor

2008.08.26. 06:39

Ismert arcok a fair vezető kampányban

Nyugodtabban, és nagyobb biztonságban érhetne célba minden autós, ha figyelmesebben, a szabályokat tiszteletben tartva vezetne. Vezetési kultúrából azonban egyelőre bukásra állnak a magyarok.

BAMA

Ezen a helyzeten szeretne változtatni az Autó-Motor magazin csapata. Szabó Róbert főszerkesztő indította el a fair vezető kampányt, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az akció céljával több ismert sztár is egyetért. Sokuk nap, mint nap tapasztalja, hogy milyen állapotok uralkodnak a hazai utakon.

Debreczeni Zita szerint borzalmas a magyarok vezetési stílusa. „Az a baj, hogy élből utálják egymást, mintha személyes ellenségek lennének – mondja a modell. – Itt az ideje változtatni, tudatosítani: a szabályok mindenkire érvényesek. És azt is jó lenne belátni, hogy néha elég egy mosoly vagy akár egy kedves köszönöm és elnézést, és már halad is tovább a forgalom.”

Abaházi Csaba rádiós műsorvezető az önző magatartásban látja a baj forrását. „A hazai sofőrök nem figyelnek egymásra, csak a saját haladásuk érdekli őket. Kétgyermekes családapaként én is visszavettem. Sokkal jobban figyelek magamra és másokra is. Rendet kell tenni az emberek fejében, és sokkal keményebben kellene büntetni. Egy biztos: tennünk kell valamit azért, hogy a helyzet megváltozzon!”

Répa Kata szerint el kellene gondolkodnunk azon, hogyan közlekedünk. A fair vezető kampány segíthet ebben is. „Van mit tanulnunk. Mindenki tudja, látja, maga is tapasztalja, mennyire agresszíven vezetünk, mégsem tesz semmit. Sokkal több türelemre lenne szükség! – figyelmeztet a tévés műsorvezető.

Ragasszon és nyerjen!

A fair vezető kampánnyal mindenki nyer: nyugalmat és biztonságot. Az Autó-Motor játékához csatlakozók emellett százezer forintos üzemanyag-utalványokat és más értékes ajándékokat vihetnek haza. Aki lefotózza az autóját a matricával, és a felvételt elküldi a [email protected] címre megnyerheti a három darab, egyenként százezer forintos üzemanyag-utalvány egyikét. A legkreatívabb matricaragasztót további százezer forintos üzemanyag-utalvánnyal díjazzák.

Az Autó-Motorban, a Kiskegyedben, a Tvr-hétben, és az Auto Bildben augusztusban megjelenő autós tesztet helyes kitöltők közül pedig három hölgyet és három férfit sorsolnak ki, akik szeptemberben mérik össze vezetési tudásukat, hogy kiderüljön ki lesz Magyarország legjobb vezetője. A győztes jutalma egy Seat Ibiza egy hétre, megtoldva 250 000 forint költőpénzzel és egy százezer forintos Shell üzemanyag-utalvánnyal.

Az Autó-Motorban, a Kiskegyedben, a Tvr-hétben, és az Auto Bildben augusztusban megjelenő autós tesztet helyes kitöltők közül pedig három hölgyet és három férfit sorsolnak ki, akik szeptemberben mérik össze vezetési tudásukat, hogy kiderüljön ki lesz Magyarország legjobb vezetője. A győztes jutalma egy Seat Ibiza egy hétre, megtoldva 250 000 forint költőpénzzel és egy százezer forintos Shell üzemanyag-utalvánnyal. Szabó Róbert, Répa Kata, Abaházi Csaba, Debreczeni Zita és Horti Gábor Fair vezető -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva