Autó motor

2008.08.25. 06:53

Kis városi egyterű a Kiától

Diva, Burner és Searcher – három tanulmányautó a Kiától, amelyek közül végre kiválasztották a nyerőt. A Kia Soul a Searcher vonásait kapta, és a hírek szerint jövőre már a hazai piacon is bevezetik.

Árvay N. T.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Kia Soul: a városi kompaktot könnyebb lesz kikerülni, mint átugrani
[/caption]A városi kompaktot könnyebb lesz kikerülni, mint átugrani. Ez jó hír, mert a rövid karosszériával nem lesz gond a parkolás, a magas beltér viszont könnyíti a pakolást, és kényelmes utasteret biztosít. Termetre leginkább a Volkswagen Golfhoz hasonlítható az autó, de a formája inkább egy kockára hajaz. A Soul nemcsak tágas, hanem kényelmes is. A nagy műszerek könnyítik az eligazodást vezetés közben, csakúgy mint a magasra helyezett, ezért könnyebben elérhető középkonzol.

Az új Kiát a 2,55 méteres tengelytávolsága akár terepjárásra is alkalmassá tenné, de a padlólemez sajnos nem alkalmas a négykerékhajtás kialakítására. Az összkerekes Fiat Pandának így nem kell ellenfélre számítania ebben a kategóriában. A Soult kezdetben 1,4 literes benzines és 1,5 literes dízelmotorral szerelik. Az áráról egyelőre nincs információ, de a Cee''dhez hasonlóan valószínűleg ezt is elérhető összegért kínálják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva