Autó motor

2008.09.16. 06:30

Ki lesz az ország legjobb vezetője?

Árvay N. T.

Az Autó-Motor magazin fair vezető kampánya ugyan a végéhez közeledik, de a matricát kiragasztók ezután is a megfontolt, türelmes és biztonságos vezetés hívei maradnak. A kampány életre hívója, a magazin főszerkesztője, Szabó Róbert is erre biztatja a vezetőket. Az elmúlt négy hónapban az akcióhoz csatlakozó sztárok is arra hívták fel a figyelmet, hogy itt az ideje változtatni a hazai utakon uralkodó rémes közlekedési morálon.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Sagyibó Melinda fontosnak tartja, hogy példát mutasson vezetés közben. FOTÓ: AS
[/caption] A kampány másik célja az volt, hogy kiderüljön, ki Magyarország legjobb sofőrje. Mindenki esélyes volt, aki hibátlanul kitöltötte az Autó-Motorban, a Kiskegyedben, az Auto Bildben és a tvr-hétben megjelent kérdéssorozatot, és visszaküldte azt a játék végéig. Közülük sorsolták ki azt a hat szerencsést, akik részt vehetnek a szeptember 24-i döntőben. A versenyzők a Hungaroringen, az Allianz Vezetéstechnikai Centrumban mérik össze tudásukat. A vetélkedőn a kampányt támogató sztárok is ott lesznek.

Ők lehetnek a legjobb vezetők
Sagyibó Melinda (35) a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának őrnagya. Édesanyaként és zsaruként is kötelességének érzi, hogy példát mutasson.
Andriska Istvánné (58) egy kozmetikai cég kereskedelmi koordinátoraként járja az országot. Van tapasztalata, hogy milyen állapotok uralkodnak az utakon.
Szikszai Sándorné (48) családanya, fia unszolására jelentkezett a játékra. A rendőrség szabálysértési osztályán dolgozik, úgyhogy tudja, mi jár annak, aki szabálytalankodik.
Stekler Tamás (38) szívén viseli a program mondanivalóját. Családapaként úgy gondolja, hogy nem csak a rendőrség dolga rendet tenni az utakon.
Végh Gergő (21) élete nagy részét benzingőzben töltötte. Autószerelőnek készül, s családja is az autók szerelmese. Gergő nyolc éve amatőr raliversenyző.
Szűcs Lajos (65), az egykori rádió- és televízióműszerész negyven éve vezet. Hivatásos jogosítvánnyal két évig mentőautót, majd nyugdíjazása után autóbuszt vezetett pár évig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva