Autó motor

2008.10.19. 05:57

Duruzsoló öreg luxusvasak

Több mint 250 jármű, számos újdonság és a Festetics Kastély Hintómúzeumának legszebb darabjai várják az érdeklődőket az idén másodszorra megrendezett Oldtimer Show-n a budapesti Syma Csarnokban október 23. és 26. között.

M. G.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A méregdrága csodajárgányokon kívül a nosztalgikus hangulatról korhű jelmezekbe öltözött hostessek, antik tárgyakból összeállított dekorációk és korabeli zenék fognak gondoskodni
[/caption]Az Oldtimer Show a veterán autók és motorok luxus kategóriáit mutatja be, a más veterános rendezvényeken törzsvendégnek számító tömegmodellek mellőzésével. Magyarországon először 2007-ben mutatkozott be a show. A járművek között több százévesnél is idősebb veteránautót és veterán motort láthatott a közönség, köztük az 1897-ben gyártott Panhard Levassort is, amely egyenesen Londonból érkezett Budapestre.

Az idén a SYMA rendezvényközpontban, annak is a legnagyobb, 8.000 négyzetméteres csarnokában rendezik meg a kiállítást, és szükség is lesz a helyre: 250-nél is több autó- és motorritkaságot várnak a tárlatra.  Rengeteg újdonság és sok-sok kuriózum várja az érdeklődőket, lesznek például Bugattik, Panhard Levassorok, Bentley-k, Rolls-Royce-ok, egy Maybach Zeppelin V12, Hispano Suiza, UNIC, Magnat Debon, Mercedes 500K vagy híres Mercedes 300SL. Az Oldtimer Show az idén egészen a 17. századig viszi vissza az időben a látogatókat, a Festetics Kastély Hintómúzeumának legszebb darabjai például szintén megtekinthetőek lesznek a seregszemlén.

A méregdrága csodajárgányokon kívül a nosztalgikus hangulatról korhű jelmezekbe öltözött hostessek, antik tárgyakból összeállított dekorációk és korabeli zenék fognak gondoskodni. Újdonság lesz a Magyar motoros szekció is a kiállításon, kiállításon soha még be nem mutatott prototípusokkal. A kiállított járművek összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot. A kiállítás csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható, naponta 9-19 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva