Autó motor

2008.10.28. 13:02

Hatalmas dugó a hídfelújítás miatt

Jóval hosszabb menetidőre kell számítaniuk az autósoknak az Árpád híd felújítása miatt az észak-pesti régióban; a Fővinform azt javasolja az autósoknak, hogy ha tehetik, másik hidat vegyenek igénybe a Dunán való átkeléshez – mondta Pongrácz Dániel, a Fővinform ügyeletese kedden az MTI-nek.

BAMA

A hídon hétfő este 10 órakor kezdődtek a felújítási munkálatok, kicserélik az északi, a Buda felé vezető hídpályán, a hajógyári-szigeti pillér felett a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket. A felújítás miatt este 10 és reggel 6 óra között két forgalmi sávot lezárnak, nappal a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten keresztül haladhatnak a járművek.

Pongrácz Dániel elmondta: jóval hosszabb menetidővel kell számolniuk azoknak az autósoknak, akik Pesten az Árpád híd irányába mennek, így jelentős a torlódás a Váci úton, valamint a Hungária körúton és a Róbert Károly körúton. A Fővinform azt tanácsolja, hogy aki teheti, kerülje el a hidat, és válasszon más útvonalat.

Hozzátette, hogy a munkaterületet lefedő, fekvőrendőrhöz hasonlító szerkezet is komoly gondot jelent az autósoknak. Az ügyeletes szerint a csúcsidő után valószínűleg enyhül a forgalmi torlódás.
Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. helyettes szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten több jármű nem tud áthaladni, azon gépjárművek akadnak fenn. Mint írta, várhatóan délelőtt 10 órára ideiglenes megoldással valamennyi járművel átjárható lesz ez a rész.

A szakemberek reggeli helyszíni szemléje után döntöttek arról, hogy hideg aszfalttal meghosszabbítják a szerkezetre történő felhajtás és az arról való lehajtás útját, így azon már valamennyi jármű fennakadás nélkül áthaladhat. A hibát kijavítják, ezalatt rendőri irányítás mellett haladhatnak át a járművek a szerkezeten.

Hozzátette: szerdára elkészül a módosított áthidaló, amely már megfelelő fel- és lehajtást biztosít. Az FKF Zrt. korábban tudatta: a felújítás során a mintegy 1,5 méter széles, keresztirányban 11 méter hosszú munkasáv áthidalására egy acélból készült, láthatósági festéssel ellátott, a közúti forgalom áthaladását biztosító „provizóriumot” helyeznek el, amely csak csökkentett, maximum 30 kilométer/óra sebességgel közelíthető meg.

A szerkezet ugyanis az útpálya síkjából mintegy 10 centiméterre kiemelkedik, hasonlóan a lakóövezeti utakon alkalmazott forgalomcsillapító szigetekhez. Nappal 6 és 22 óra között ez áthúzódik mindhárom forgalmi sávon, a kerékpárúton és a járdán is. A felújítás várhatóan november 22-ig befejeződik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva