Autó motor

2008.12.23. 06:10

Utcai hidegzuhany: kis pocsolyaillemtan

Hó nincs, de esőből bőven jut az utakra az enyhe téli napokon. A közlekedést a vizes burkolat nem különösebben nehezíti, de a vezetőknek ilyenkor több figyelmet kellene fordítaniuk a gyalogosokra.

ÁNT

A gyalogátkelők közelében, buszmegállókban várakozókat, illetve a járdákon sétálókat ugyanis könnyű beteríteni az út szélén összegyűlő mocskos vízzel, s a járókelő tehetetlen a váratlan hidegzuhannyal szemben.

Egyre több szó esik a zebrák megközelítéséről és a gyalogosok elsőbbségéről, s ennek köszönhetően mind több pozitív példával szembesül, aki gyalog indul célja felé. A kötelező udvariasság mellett azonban illene több figyelmet fordítaniuk az autósoknak az esernyők alatt megbújó járókelőkre. A nagy sebességgel elhaladó autó még akkor is vízpárával borítja be a járdán állókat, ha nem hajt pocsolyába. Már ez is kellemetlen, s akkor még szó sem esett a kiöblösödött nyomvonalakban összegyűlő vízről vagy az út szélén duzzadó tócsákról, amelyek vízesésként zúdulnak a védtelen gyalogosokra.

Autósként könnyű legyinteni, de bárki kerülhet a másik oldalra. A megoldás egyszerű: figyelmesség, előrelátás, néhány óvatos kormánymozdulat és a sebesség csökkentése. Figyeljünk jobban egymásra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva