Autó motor

2009.01.13. 06:52

M0: két év múlva kész a déli szakasz

Felgyorsulhat a következő években a Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű bővítése, miután a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kiírta a tendert az autóút M1-es és M6-os közötti szakaszának bővítésére.

ÁNT

A csaknem hét kilométeres aszfaltcsík a következő két évben teljesen megújul. A legfontosabb változás, hogy ezen a szakaszon is a tartósabb, 35–40 évre tervezett betonból készül a burkolat, mint a tavaly ősszel átadott keleti szektorban. A munka idején a jelenleg működő 2x2 sávon zavartalan lesz a forgalom. Közben a bal oldalon elkészül a három sávval és leállósávval kialakított új pálya, melynek átadása után kerülhet sor a jobb oldal felújítására. Az ajánlatok beadási határideje február 19., az eredményhirdetés várhatóan áprilisban lesz. A jelenlegi elképzelés szerint a győztes a legolcsóbb ajánlat lehet. A szerződéskötésre április végén kerülhet sor, a munkával pedig 2011. június 30-ig kell végeznie a kivitelezőnek.

Jó hír, hogy a Megyeri-híd budai oldalán is megindulhatnak a munkák. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség ugyanis kiadta a környezetvédelmi engedélyt a NIF Zrt. részére az M0-s 11-es és 10-es számú főút közötti „A1” nyomvonalának létesítésére. Az 5,5 kilométeres alagutat is magába foglaló szakasz építése három év múlva kezdődne, és 2014. őszére készülne el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva