Autó motor

2009.01.25. 11:06

Már tesztelik az elektromos Mitsubishit

A flottaüzemeltetők, a közműszolgáltatók, az önkormányzatok és más felhasználók mellett az infrastrukturális partnerek és a beszállítók is alaposan megvizsgálták és letesztelték a Mitsubishi Motors i MiEV elnevezésű járművét. A japán cég elektromos hajtású minijét a felkelő nap országában idén nyáron kezdik forgalmazni, európai bevezetéséről a most kezdődő tesztidőszak után döntenek.

ÁNT

Az autót nemrég a Monacói Hercegségben mutatták be, ahol II. Albert herceg is kipróbálta a járgányt, és elismerően szólt a környezetbarát technológiáról. A városállam uralkodója szerint az elektromos autóké a jövő: „Az autó, amit vezettem, alkalmas a mindennapi városi használatra, dinamizmusa kiváló, a teljesítménye megfelel az elvárásoknak. Szeretném, ha a közeli jövőben ilyen járműveket látnék Monacóban.”

Az i MiEV bemutatkozása most egy tizenkét autóból álló flotta helyi tesztjeivel folytatódik Európa más országaiban. A kocsikat előbb Spanyolországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban nyúzhatják a kijelölt felhasználók, majd az év során a többi európai piac is sorra kerül. A tartós próbák keretében a Mitsubishi szeretné felmérni az elektromos járművek – különösen az i MiEV – piaci lehetőségeit.

Az i MiEV egyébként a Mitsubishi Motors zöld technológiáinak csúcsát képviseli. Amennyiben az európai megvalósíthatósági tanulmányok eredményesnek mutatkoznak, 2010 után az európai kereskedésekben is megjelenik az autó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva