Autó motor

2009.01.12. 05:29

Szembe megy az árral a Mazda

Magyarországi jelenlétének legsikeresebb évét zárta 2008-ban a Mazda. A japán modellből 3 ezer 566 darabot értékesítettek hazánkban az elmúlt évben – derült ki a Mazda Motor Hungary közleményéből.

Árvay

A rekorderedményt a tavaly csaknem tíz százalékkal visszaeső magyar autópiacon sikerült teljesítenie a cégnek. Az összesített adatokból kiderül, hogy a japán modellekből csaknem 29 százalékkal fogyott több, mint 2007-ben. A Mazdánál az év végi forgalomnövekedés sem maradt el. Decemberben a romló gazdasági környezet és az ünnepi időszak ellenére is több autót adtak el a szalonok, mint egy évvel korábban. Az éves szinten 2000 darabnál többet értékesítő márkák közül a Mazda növelte legnagyobb mértékben, csaknem 22 százalékkal az értékesítéseit.

A szép eredmények elérésében jelentős szerephez jutott a 2008-ban a Világ Év Autójának választott Mazda2. A kisautóból tavaly 1080 darab talált gazdára. Az éppen egy éve bevezetett új Mazda6 is teljesítette az elvárásokat: az év végéig 771 vásárló választotta ezt a modellt. Ez 13,2 százalékos növekedést jelent 2007-hez képest. A szintén tavaly frissített Mazda5 buszlimuzin, és a CX-7 is sikeresnek bizonyult: előbbiből 375, utóbbiból 108 darab gurult ki a szalonokból tavaly. A Mazda idén is folytatja kínálatának frissítését. A Genfi autószalonon mutatkozik be az új Mazda3.

Árvay 2008-ban a Világ Év Autójának választották a Mazda2-t - FOTÓ: AUTÓ-MOTOR Mazda2 -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva