köztisztviselők

2017.07.17. 11:56

LMP: „falurombolás” az önkormányzati dolgozók elszegényítése

Falurombolásnak nevezte az LMP gazdasági szakszóvivője azt, hogy csaknem 33 ezer önkormányzati dolgozó bére 9 éve nem emelkedett, a folyamat Heltai László szerint rontja a vidék megtartó képességét.

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján pártja szolidaritását hangsúlyozta a béremelésük érdekében munkabeszüntetést szervező önkormányzati dolgozókkal. Hozzátette: nem lehet olyan fizetést adni a köztisztviselőknek, hogy az ne érje el a létminimumot.

Heltai László nemcsak az alacsony béreket ítélte problémásnak, hanem azt is, hogy a dolgozók számára nem nyújt távlatot ez a pálya, hiszen egy diplomás, húsz éve a közigazgatásban dolgozó ember alig keres többet mint egy érettségizett, pályakezdő kollégája. Mindez növeli az elvándorlást – összegezte le.

Az érintettek jövedelmének növeléséhez 20 milliárd forintra lenne szükség − ismertette −, amely szerinte például Rogán Antal „propagandaminisztériumának” 26 milliárdjából megoldható lenne − közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva