Komolyság és szabadság

2017.07.15. 21:21

Németh Zsolt: Tusványos a szabadegyetem és a fesztivál sajátos keveréke

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) sajátos keveréke a fesztiválnak és a szabadegyetemnek – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Németh Zsolt úgy fogalmazott, Tusványos „a legkomolyabb fesztivál és a leglazább szabadegyetem a Kárpát-medencében”. A politikus elárulta, hogy a rendezvény idei mottójának – „A biztos pont” – kiválasztását hosszú vita előzte meg. A szervezők szándéka szerint ez arra utal, hogy a politika számára is fontos „egy recsegő-ropogó világban” megtalálni azt a biztos pontot, amelyből „ki lehet fordítani a megoldást”.

„A magyar megosztott nemzet, és fontos, hogy a határon túli magyarok és Magyarország is tudatában legyenek a megosztottságnak és az ebből fakadó feladatoknak” – fogalmazott Németh Zsolt, aki szerint a magyar kormány nemzetpolitikája azt mutatja, hogy elkötelezett a nemzetegyesítés és az autonómia ügye mellett.

Az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort július 18. és 23. között tartják a népszerű székelyföldi üdülőhelyen. Az eseményre több tízezer vendéget várnak, köztük számos minisztert és Orbán Viktor miniszterelnököt, de a szellemi, gazdasági, társadalmi élet meghatározó szereplőit, határon túli vezetőket, pártelnököket, nemzetközi meghívottak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva