Weinstein-ügy

2017.10.31. 08:37

Örökre kizárták Harvey Weinsteint az Amerikai Producerek Céhéből

A PGA hétfőn bejelentette, hogy Harvey Weinstein ugyan lemondott tagságáról, de a céh úgy döntött, hogy örökre kizárja soraiból. Hangsúlyozták, hogy ilyen jellegű lépésre még soha nem kényszerültek.

(FILES) This file photo taken on May 23, 2017 shows US film producer Harvey Weinstein posing during a photocall as he arrives to attend the De Grisogono Party on the sidelines of the 70th Cannes Film Festival, at the Cap-Eden-Roc hotel in Antibes, near Cannes, southeastern France, on May 23, 2017. The Weinstein Company has launched an internal probe over sexual harassment claims against co-chairman Harvey Weinstein, confirming he has taken an "indefinite" leave of absence. Revelations that the Hollywood mogul sexually harassed women for nearly three decades prompted three of the company's nine board members to resign, according to The New York Times which broke the news in a bombshell report earlier this week. / AFP PHOTO / Yann COATSALIOU

A PGA október közepén kezdeményezte az amerikai filmmogul tagságának törlését, rögtön az után, hogy az amerikai filmakadémia kizárta soraiból a 65 éves producert.

A több mint ötezer taggal rendelkező PGA már akkor úgy döntött, hogy szexuális erőszak elleni munkacsoportot hoz létre, mely a „rendszerszintű és gyakori problémát” kutatja és megoldásokat dolgoz ki, mert „azonnali akcióra van szükség az egész iparág részéről”.

A céh 2013-ban a Weinstein fivéreket, Harvey-t és Bobot tüntette ki legnagyobb elismerésével, a Milestone-díjjal, amelyet azoknak ítélnek oda, akik munkájukkal történelmi jelentőségűt alkottak. A díjat – mások mellett – Walt Disney, Steven Spielberg és James Cameron vihette haza.

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben nők tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznő.

A New York állam és New York rendőrsége, valamint a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva