Család - Nevelés

2008.07.18. 18:00

Külföldi résztvevők Bátor Táborban

A Bátor Tábor Alapítvány élményterápiás táborokat szervez daganatos, cukorbeteg és krónikus ízületi gyulladással kezelt gyerekek számára.

W. A.

Az elmúlt hét évben 1500 táborozó vett részt ingyenesen az állandó szakorvosi felügyelet mellett zajló turnusokban. Idén első alkalommal nem csak magyar, hanem cseh, lengyel, szlovák és olasz daganatos gyermekek is részt vesznek az egyhetes kalandsorozaton. A július 12. és 19. között megtatott turnuson hatvanöt 7 – 13 éves gyermek próbálhatja ki tehetségét a különböző szabadidős programokon.

A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt a Bátor Táborban, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Magyar társaikhoz hasonlóan alacsony- és magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, valamint eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak a legnagyobb biztonságban, láthatatlan egészségügyi felügyelet mellett. Emellett kézműveskednek, zenélnek, színjátszanak, fotóznak, és táncolnak. Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva