Család - Nevelés

2008.08.03. 08:01

Mennyibe kerül a gyerek szeptemberi iskolakezdése?

Infláció alatti mértékben ugyan, de szeptembertől ismét drágulnak a tankönyvek. Az idei iskolakezdéskor is több tízezer forintos költségekkel kell számolniuk a szülőknek.

V. M.

Az iskolák által kért tanszerek beszerzése mellett átlagosan 6,5 százalékkal kerülhetnek többe a tankönyvek, de a kiadók közötti piaci verseny miatt ennél alacsonyabb áremelés is feltételezhető – derül ki az MTI kérésére összeállított adatokból. Az ingyenes tankönyvellátás biztosításának egyik lehetséges módja a tankönyvkölcsönzés, s az utóbbi években már tekintélyes mennyiségű tartós tankönyv, atlasz, szótár halmozódhatott fel, ami lehetővé teszi kölcsönzés révén a kedvezmények nyújtását.

Egy fővárosi üzletben összeállított adatok szerint a legolcsóbb iskolatáska 8150, a legdrágább 12 200 forintba kerül, a kisméretű tolltartó kapható 640 és 1000 forintért, felszerelve a legolcsóbb 1660 forint, a legdrágább 3290 forint. Golyóstoll van 81 forintért, de 1680 forintért is, míg körzőből a legolcsóbb 400, a legdrágább készletben 3200 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva