Család - Nevelés

2008.10.25. 05:47

Aggódnak a szoptatás háttérbe szorulása miatt

A Szoptatást Támogatók Szakmai Közössége nyílt levélben aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy háttérbe szorulhat az anyatejes táplálás a tápszeres táplálással szemben, s ez elbizonytalaníthatja a kismamákat.

Wlcsek

A Szabó Lászlóhoz, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnökéhez írt levélben azt kifogásolják, hogy a társaság Cumisüveg és Tudomány elnevezésű kampánya esetleg a szoptatási hajlandóság csökkentését okozhatja.

Abban természetesen minden szervezet egyetért, hogy az anyatejnél táplálóbb, egészségesebb és tökéletesebb összetételű táplálék nincs a csecsemőnek. Ezért minden babának a lehető legtovább meg kell adni az anyatejes táplálás lehetőségét. A csecsemő szükségleteinek megfelelő anyatejmennyiséget legjobban az igény szerinti szoptatás biztosítja. A szakmai közösség szerint megtévesztő lehet a társaság állítása, miszerint hat hónapos kor után csökkenni kezd az anyatej mennyisége. Véleményük szerint megfelelő szoptatási gyakorlat mellett, ha az anya a szilárd ételeket nem anyatej helyett, hanem annak kiegészítésére adja, akkor a tejcsökkenés nem törvényszerű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva