Család - Nevelés

2008.10.04. 06:35

Röviden

Egyre több a vesebeteg gyerek • Játékos dvd-vel segítenek az autistáknak • A túl nagy lánybabák hajlamosabbak a rákra?

wa

Egyre több a vesebeteg gyerek
A mozgásszegény életmód, a túlzott sófogyasztás és az ezek miatt bekövetkező elhízás az oka annak, hogy egyre több a vesekőbántalmaktól szenvedő gyerek. A szakemberek azt tanácsolják a szülőknek, hogy figyeljenek oda gyermekük folyadékfogyasztására, és vegyék komolyan, ha vesetáji görcsök jelentkeznek náluk.

Játékos dvd-vel segítenek az autistáknak
Kifejlesztettek egy olyan kísérleti programot brit tudósok, amellyel autista gyermekeknek segítenének az érzelmek felismerésében. A nekik készült dvd-n olyan kisvonatok szerepelnek, melyeknek változatos arckifejezéseik vannak. Ennek segítségével a gyerekek megértik a különbséget a különböző érzelmek között.

A túl nagy lánybabák hajlamosabbak a rákra?
Nagyobb eséllyel alakul ki később mellrák azoknál a lánygyermekeknél, akik az átlagosnál nagyobb születési súllyal vagy hosszal születnek – állítja egy londoni doktornő. Véleményét azon hatszázezer kórlap statisztikai adataival támasztja alá, melyeket átvizsgált, de orvosi körökben kételyekkel fogadták kijelentését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva