Család - Nevelés

2008.11.28. 06:37

A legtöbb háziasszony nem nagyon szeret főzni

Csak gyorsan, valami egyszerűt – ez a jelmondata a magyar háziasszonyoknak ha főzésről van szó. Legalábbis ez derült ki a Gfk Hungary Piackutató intézet felméréséből, ahogy az is: a magyar emberek kétharmada hétközben nem főz otthon. Aki mégis nekilát, azok közül pedig minden második úgy érzi, a családja nem értékeli a fáradozását.

F. E.

A kutatók hatszáz háziasszonyt kérdeztek meg Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban a főzési szokásairól és az azzal kapcsolatos élményeiről, érzéseiről.
A hazai eredmények elég elkeserítőek: a megkérdezettek közel kétharmadában ugyan él a gondolat, hogy a főzés összehozza a családot, de közben nemhogy nem főznek együtt, de a családok fele nem is eszik együtt.

Pedig a válaszadók háromnegyede úgy véli, hogy az odaadással elkészített étel felér egy szép ajándékkal is. Ráadásul a főzést a többség kreatív, művészi tevékenységnek tekinti. A háziasszonyok felét megnyugtatja és felvidítja a főzés. A többiek ellenkezőleg gondolják: csak kötelességből főznek. Abban viszont a döntő többség egyetértett, hogy úgy a jó, ha minél előbb túljut a konyhai munkán.

F. E. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva