Család - Nevelés

2008.11.07. 16:44

A nagyszülők gondosabban ügyelnek az unokákra

Az amerikai John Hopkins Egészségügyi Főiskola a világon először végzett olyan kutatásokat, melyben azt vizsgálták, melyik gyermekfelügyeleti módszer a legbiztonságosabb a kicsik számára.

W. A.

A statisztikai adatok, az orvosi esetszámok és a szülők bevallása alapján arra a következtetésre jutottak, hogy ha az unokákra a csoportos vagy fizetett felügyelet helyett egy nagyszülő vigyáz, akkor felére csökkenthető a balesetek száma. Mindehhez 1996-tól 5500 kisbaba cseperedését követték nyomon 15 nagyvárosban közel három éven át.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Ha az unokákra a csoportos vagy fizetett felügyelet helyett egy nagyszülő vigyáz, akkor felére csökkenthető a balesetek száma.
[/caption]

David Bishai, a kutatás vezetője szerint az eredmények függetlenek az anyagi körülményektől. A kisgyerekeknek természetesen saját kortársaik társaságára is szükségük van, de a nagyszülők mellett jóval több figyelem jut az unokákra, mint egy óvodai csoportban, és körültekintőbben gondozzák a gyerekeket, mint a fizetett bébiszitterek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva