Család - Nevelés

2008.11.22. 07:21

Arckrém és hűvös ital véd a hideg ellen

A héten beköszöntött a tél, egyik napról a másikra kellett elővenni a legvastagabb sapkákat, sálakat, kabátokat.

W. A.

A gyerekek immunrendszerét az edzi legjobban, és ezzel együtt azzal lehet leginkább elkerülni az állandó megfázásokat, ha kiskoruktól a nagyobb hidegekben is rövidebb, de rendszeres kinti sétákra viszik őket. Egyes gyermekorvosok még akkor is ajánlják a rövid kinti sétákat, ha éppen beteg a gyerek, de még nincs túl magas láza, vagy „sétaképes” állapotban van.

A meghűléseket azonban csak elővigyázatossággal lehet elkerülni. A felöltöztetési procedúra előtt már nulla fok körül is érdemes babakrémmel bekenni a pici arcát, szájára és orrára pedig szájápolót és orrkenőcsöt tenni. Mínuszokban ügyeljen rá, hogy a krémek felszívódjanak, mielőtt kimennek a hidegbe.

A hirtelen a testet ért hidegsokkot segít elkerülni, hogy szintén indulás előtt néhány korty hűvös, de nem hideg italt ad a gyereknek. Ez korán felkészíti a szervezetet a lehűlt légkörre, és nem is kezd el izzadni a gyerkőc, amíg mindenki felöltözik. A túlöltöztetés ugyanúgy nem tesz jót a szervezetnek, mint az alulöltözés. Gyakran azért fáznak meg a lurkók, mert a kinti szaladgálásban megizzadnak, és feltűnésmentesen lazítgatni próbálják ruházatukat. Ugyanez a helyzet áll elő akkor is, ha rövidebb időre fűtött helységbe térnek be a kinti hidegből. Öt percnél hosszabb tartózkodás esetén a sapkát, sálat, kesztyűt mindig le kell venni a manókról, tíz percen túl már a kabát is kerüljön le róluk.

W. A. Téli séta -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva