Kár érte

2020.11.13. 15:03

Nincs több ingyenebéd: rövidesen fizetni kell a tárhelyért

Minden felhasználó kapott – vagy napokon belül kap – egy szokásosnak tűnő levelet a keresőóriástól.

Forrás: Shutterstock

A kellemetlen értesítést a marketing cukormázába öltöztették: a levél mindössze arról szól, hogy „2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is”.

Lefordítva, magyarul: eddig minimális tömörítéssel, jó minőségben, korlátlanul, ingyenesen lehetett tárolni a képeinket a Fotók tárhelyen, helyette a videók és fotók mentésével gyorsan elfogyó Google-fiók marad csak ingyen tárhelynek. Viszont csinos havi vagy éves díjért vásárolhatunk a Google One-on helyet.

Minden szabály lényege, hogy legyen kivétel, mondhatnánk: a Google Pixel telefonok továbbra is korlátlan tárhellyel rendelkeznek.

Erre az oldalra kattintva le tudjuk ellenőrizni, hogy várhatóan mikor fogy el a tárhelyünk, s kell fizetni érte. Aki alól pedig elfogy, vagy fizet, vagy visszatér az „ősi” módszerhez, s innét kezdve inkább a számítógépére, laptopjára menti az okostelefonnal igazán gyorsan gyarapodó képeit, videóit.

A keresőóriás öt éve szoktat bennünket a fotók felhőben való tárolására, s ennek eredményeként saját adataik szerint mára több mint 4 billió fotónak és videónak vált otthonává, hetente jelentős mennyiségű, 28 milliárd új fotót és videót töltenek fel rá. Ezt az „otthont” teszik fizetőssé.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva