Hipersebesség

2021.06.01. 15:06

8 perc alatt nulláról maxra tölti a mobilt a Xiaomi (videó)

Új világrekordot állított fel a gyártó a vezeték nélküli és a vezetékes gyorstöltésben is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A mutatványra ráadásul nem holmi sufnituning, hanem hivatalos gyári demó keretében került sor. A tesztnek egy módosított Xiaomi Mi 11 Pro készülékkel, 4000 mAh-s akkumulátorral futottak neki.

Íme, a látványosság a hivatalos Xiaomi videón:

Charge up to 100% in just 8 minutes using wired charging and 15 minutes wirelessly! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#XiaomiHyperCharge

Amit látunk, maga a száguldás: a gyorstöltő nulláról teljes mértékben feltöltötte a mobilt 8 perc alatt egy 200 Wattos vezetékes, s 15 percen belül egy 120 Wattos vezeték nélküli rendszeren.

Nem ez az első rekordkísérlete a gyártónak. Két éve rukkoltak elő a megoldással, ami 17 perc alatt töltött fel egy ekkora akkumulátort, a tavalyi MI 10 Ultra pedig 23 percen belül 120 Wattal hozott fel 100%-ra egy 4500 mAh-s akkut.

Közelinek tűnik a nap, amikor egy videózással, fotózással teljesen lemerített telefon újbóli bevetéséhez sem tartalék akkura, sem hosszabb töltögetési várakozásra nem lesz szükség.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva