Digitális világ

2009.01.25. 17:00

Meghalt egy kicsit a net

Vasárnap délután a város meghal egy kicsit – énekelte Zorán 1979-ben. Harminc évvel később (más kor, más problémák) meg az internet.

kgy

Példátlan rendszerzavarral szembesülhettek vasárnap kora délután a magyar internetezők, webszerkesztők, online-osok, webes szolgáltatók. Az okozta a fél magyar net halálát, hogy délelőtt negyed 12 körül Baranya megyében átvágtak egy, a Magyar Telekom hálózatához tartozó optikai kábelt. Ennek tetejébe túlterhelődött, majd meghibásodott a T-online hazai szerverközpontjában egy hálózati eszköz – tájékoztatta az Indexet a Magyar Telekom lakossági üzletágának kommunikációs igazgatósága. Emiatt kora délután a teljes, a cégcsoporthoz tartozó IP (internet-protokoll)-forgalom leállt.

Az üzemzavar a vezetékes és a mobil adatforgalmat is érintette. A hibás eszközt délután háromra cserélték ki, az adatforgalom kettőtől akadozva, majd délután négyre nagyjából teljesen helyreállt. A leállás azokat az ügyfeleket, akik korábban már csatlakoztak az internetre, nem érintette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva