Egészség

2008.09.29. 05:42

Óvja ősi praktikákkal bőre nyári barnaságát

Egy felmérés szerint a nők 89 százaléka érzi magát fiatalabbnak és vonzóbbnak barnán. A nyáron megszerzett barnaság azonban gyorsan kifakulhat, ha nem vigyáznak rá.

Fábos E.

Sokféle házi praktika ismert. Így például ha hideg vízzel fejezik be a tusolást, akkor a faggyúmirigyek ösztönzést kapnak arra, hogy több zsírt termeljenek, amitől kevésbé hámlik a bőr. Fürdés helyett inkább tusoljon, tápláló tusfürdővel, ugyanis a kádfürdő nagyon szárítja a bőrt. A napbarnított arcbőrnek vitaminos ápolókra van szüksége. Ideálisak azok, amelyek nemcsak pótolják, hanem meg is kötik a nedvességet. Ismételje meg naponta akár többször a bőr krémezését, így gondoskodhat arról, hogy a felső hámréteg puha maradjon.

Az önbarnítók szezonja is most jött el. Ezek a készítmények a fakulni látszó bőrszínnek visszaadják az élénkségét, a mélységét. Ha nem szívesen használ önbarnítót, akkor válasszon önbarnítós testápolókat. Ezek csak kisebb mennyiségben tartalmazzák a barnító hatóanyagot. A barnaságra belülről is vigyázhat. Kaphatók önbarnító drazsék, amelyek extra adag C-vitamint is tartalmaznak, így védelmezik a bőrt az idő előtti öregedéssel szemben. Aki pedig kedveli a zöldségleveket, naponta egy pohár sárgarépalével  hosszan tartó barnaságra tehet szert.

Fábos E. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva