Egészség

2008.09.06. 06:53

Táplálkozási olimpia: új játék indul értékes nyereményekért

A gyermekkori elhízás megelőzése érdekében idén az olimpiai játékok szellemében általános iskolai pályázat indul a helyes táplálkozás és egészséges életmód oktatására.

BAMA

A 2008/2009-es tanévben szeptembertől januárig meghirdetett „Nutrikid Olimpián” a Nutrikid táplálkozási programot oktató iskolák indulhatnak. A jelentkező 10-12 éves kisdiákoknak öt hónapon keresztül a táplálkozási ismeretek egy-egy témakörével kapcsolatos feladatot kell megoldaniuk. Szeptemberben a folyadékoké a főszerep, október a gabonafélék és cereáliák hava, novemberben a zöldségek és gyümölcsök kerülnek terítékre.

Decemberben a fehérjéken lesz a sor, végül januárban az édességek zárják az ötkarikás életmódjátékot. A résztvevő csapatok egészséges életmódról szerzett ismereteikre és kreativitásukra támaszkodva havonta százezer forintos jutalmat nyerhetnek pályázataikkal. A nyereményeket osztálykirándulásra, sport- vagy tanszerekre fordíthatják. Az utolsó januári fordulót követően szakmai zsűri választja majd ki a pályázat nyertesét, a Nutrikid olimpiai bajnok iskolát, ahol a megtisztelő cím mellé háromszázezer forintos díj társul. A pályázatra jelentkezni a www.nutrikid.hu oldalon lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva