Egészség

2008.10.12. 06:21

Először olvasson, aztán kenjen mindent a bőrére!

Lotion, szérum, paszta, balzsam. Ezek mind bőrtáplálók, de hogy melyik miért jobb a másiknál, arról sokan érdeklődnek a kozmetikusnál. Érdemes tájékozódni, mivel speciális tulajdonságaik más-más bőrproblémán segítenek.

F. E.

Addig világos: szükség van egy nappali és egy éjszakai bőrápolóra. Éjszakára érdemes regenerálódást fokozó készítményeket választani. Ezek többnyire hatóanyagban is gazdagabb krémek. A nappali krémek könnyebbek, és a napfény káros hatásaitól is védik a bőrt. A lotion egy könnyű, vizes tej, legfontosabb feladata a hidratálás.

A balzsam szó bármely terméken a gazdag, tápláló hatásra utal. A feszesítő vagy liftingkészítmények a korosabb bőr számára készülnek, amikor már problémát jelent a bőr petyhüdtsége, megereszkedése is.

A szérumok mindig koncentrált hatóanyagot tartalmaznak. Ezeket kis mennyiségben kell használni, és többnyire a krém előtt kell felkenni, de némelyik önállóan is alkalmazható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva