Egészség

2008.11.23. 10:15

Hidegben is jó kocogni, de kell az óvatosság

A fagyos reggelek beköszöntével sem kell lemondani a szabad levegőn kocogásról vagy egyéb szabadtéri elfoglaltságokról. A csípős levegő megfelelő öltözék mellett erősíti az immunrendszert, a természetes fény pedig jótékony hatással van a hangulatra. A betegségek elkerülése végett néhány apró szabályra figyelni kell.

W. A.

Akinek nincs kedve kocogni, annak elég, ha intenzíven sétál 20-25 percig. Mindkét mozgástípus előtt fontos a kellő bemelegítés, amely alatt ügyeljen a meleg öltözékre! Futás közben érdemes a kesztyűt hanyagolni, mert a szabadon hagyott tenyér izzadása egyensúlyban tartja a hőháztartást. Torokgyulladás ellen tegyen a szája és az orra elé is sálat vagy kendőt, de csak olyat, amely nem túl vastag a levegővételhez!

A fej megfázása ellen futás és gyors séta közben is vegyen természetes anyagból készült sapkát, amely nem túl szűk, és engedi lélegezni a fejbőrt! Mozgás után vegye vissza a korábban levetett ruhákat, és minél gyorsabban menjen fűtött helyre, mert a legtöbb megfázás a futás utáni sétálgatásból adódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva