Egészség

2008.12.18. 06:15

A gyártáson múlik, fogbarát-e a csoki

TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY

europress

Létezik fogbarát csokoládé – állítja Barry Callebaut belga kakaó- és csokoládégyártó mester. A titok nyitja a gyártási módban és az összetevőkben rejlik. A tejport például tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, amely egy természetes cukorféle. Utóbbi ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozza a száj savasodását, s ezzel óvja a fogakat a szuvasodástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva