Egyperces

2016.08.18. 10:39

A Disney megcsinálja: nemsokára fénykarddal védhetünk ki lézersugarakat

Az új fejlesztést a következő néhány évben mutathatják be.

BAMA

A Disney a következő években öt és fél hektáros, Star Wars témájú új területeket nyit a kaliforniai és floridai vidámparkjaiban. Itt egy csomó új fejlesztés debütálhat, köztük egy igazán izgalmas is: úgy tűnik, kifejlesztették, hogyan lehet fénykarddal lézersugarakat visszaverni.

Még semmi sem hivatalos, de a Disney beadta a szabadalmat egy „Közönségi Interakciós Vetítőrendszer” nevű fejlesztésre, mely nagyon fénykardos-lézeres kalandnak tűnik. Ezt az ábrát mellékelték hozzá:

A leírásuk szerint az új fejlesztésben két főszereplő lesz: egy áldrón és a játékos fénykardja. Az áldrónt nem látható botokkal tartják majd a levegőben, ettől úgy tűnik majd, mintha repülne. A kis gép majd valamilyen anyagon keresztül – ez valószínűleg füst vagy működ lesz – lézernek látszó fényt küld a fénykard felé, ami vissza fogja küldeni neki a nyalábokat.

A kunszt technikai háttere: a fénykardban LED-ek lesznek, melyek infravörös fénnyel kommunikálnak a drónokkal. Amint bekapcsolják a LED-et, az infravörös fény aktiválja a drón szenzorait, a szerkezet képet készít arról, amit lát, és a fénykardot fényes pontként érzékeli. Így azonosítja majd be a célpontot a gonosz gép, és így „lő majd felé lézerrel.”

Amikor megkérdezték a Disneyt, hogy tényleg ez lesz-e a szabadalomból, a cég szűkszavú választ adott, melynek lényege: talán igen, talán nem.

Mindenesetre, ha valóban fénykardos-lézeres buli lesz a vége, az óriási ajándék lesz a rajongóknak. De persze van még hova fejlődni, mondjuk ide:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva