Egyperces

2016.08.30. 13:24

Bongban füstöli a koktélokat Los Angeles egyik menő bárpultosa

Jason Eisnert meglepő módon nem a kanapén punnyadás, hanem a sport vezette el a formabontó ötletig.

BAMA

Los Angeles egyik menő bárjában bongban füstölik a koktélokat. Az ötlet atyja és a füstös koktélok mestere Jason Eisner, a Gracias Madre mexikói étterem bárpultosa. Eisner üvegpipában készíti el egy speciális tequila italát, majd mielőtt szervírozná, begyújt egy adag fűmagot a bongban, rászív a pipa szájára, és átfüstöli a koktélt. A kreálmánynak az Up in Smoke nevet adta.

Eisnerrel a Munchies készített interjút, melyből egy jókedvű, szerény és őszinte fiatalember portréja rajzolódik ki. Amikor megkérdezték tőle, mégis hogyan jutott az eszébe bongban füstölni az italait, ezt felelte: „Csak abszolút önmagam akarok lenni, haver! És nem is bánom, ha az emberek tudják: óriási fűfej vagyok.”

Eisner bongkoktélos kalandja egészen furcsa módon a sporttal kezdődött. A férfi korábban brazil jiu-jitsuban versenyzett. Abban a közegben – a gördeszkázáshoz hasonlóan – teljesen elfogadott a szmokizás. A jitsuka igyekezett némi izmot magára szedni, de ez nehéznek bizonyult, mert akkoriban még vegán volt: állati fehérjék nélkül nem adja magát könnyen a plusz izom. Ezt áthidalandó kezdett el kendermagot enni, és ekkor ébredt rá arra, milyen összetett a magok ízvilága. Innen már csak egy lépés volt azon agyalni, milyen ízű lehet a koktél, amit ezekkel a magokkal füstölnek meg – egy további lépés pedig elvezetett a konkrét italokhoz.

Mint mondja, a bong ráadásul abszolút logikus eszköz a koktélkészítéshez, mert az tulajdonképpen egy dekantáló a marihuána számára: semlegesíti a káros anyagokat, és kiszűri a füst egyenetlenségeit. Így aztán már egy feljavított minőségű füst kerekíti ki még jobban az italok aromáját.

Eisner bongkoktélja nem olcsó mulatság: egy pohár huszonöt dollárba, vagyis majdnem hétezer forintba kerül. Ennek ellenére nagyon népszerű, mint a bármester mondja, szombat estéken egyhuzamban öt órán át is füstöl a vendégeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva