Egyperces

2016.08.03. 10:44

Ez az ufónak látszó valami igazából nagyon is evilági

Nem, a képen nem a Függetlenség napjának extra jelenetét látják.

BAMA

Hanem egy halott bálnát. Ami a képről szerencsére nem jön át, az az embertelen bűz, amit a tetem árasztott magából.

Az állatra (vagyis inkább ami maradt belőle) halászok találtak rá Nyugat-Ausztráliában, Bunbury partjainál. Mark Watkins volt az egyikük. Watkins 21 éve üldözi a halakat, de ilyet még ő sem látott. A szagból viszont hamar rájött, hogy ez bizony egy halott bálna, aminek gyomra teljesen felfúvódott a sok gáztól - örvendeztetett meg minket a csodás kép mellé a sztorival az iflscience.

A bálnák gyomra életükben is tele van gázzal, de természetesen nem ilyen mennyiségben. Haláluk után viszont elszabadul a szagos pokol, és mikor a felszínre kerülnek, és szó szerint has(izm)ukra süt a Nap, a gázok kiszabadulnak, a bálnák gyomra pedig felduzzad. Néha ez odáig is fajulhat, hogy az állatok szó szerint felrobbannak - igen, mint a filmekben: ami bent volt, az mind egy szálig ki is jön.

Amikor (a nagy sokk és bűz után) Watkinsék eltávolodtak a bizarr tetemtől, észrevették, hogy az szépen lassan elkezd összemenni. A válasz természetesen most is a gyönyörű, de kegyetlen természetben volt: éhes cápák falatoztak belőle, így pedig a belek tartalma szépen kifolyt az Indiai-óceánba.

Az áldozat pontos faját ebben az állapotban nem nagyon lehetett már megállapítani, de valószínűleg egy hosszúszárnyú bálna vagy egy déli simabálna volt ez a most rózsaszín, büdös valami - mindkét faj nagyon gyakori arrafelé. Mármint szerencsére nem ilyen formában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva