Egyperces

2016.08.24. 13:09

Ez rejlik valójában a „tökéletes” Instagram-fotók mögött

Bloggerek rántják le a leplet agyonlájkolt képeikről, az eredmény vicces és szerethető.

BAMA

Mindig érdekes, és a legtöbbször nagyon vicces is, amikor valaki megmutatja, milyen körülmények között készült az Instagramra fellőtt, tökéletes fotója, még mielőtt rászabadította volna a képszerkesztőt. A brit Wren Kitchens konyhabútor-tervező cég most lepaktált öt népszerű, családos bloggerrel, és rávette őket, hogy mutassák meg a lájkhurrikánokat kavaró alkotások keletkezésének hátterét.

Az „A Kitchen Lived In: Perception vs. Reality” – azaz „Egy belakott konyha: érzékelés vs. valóság” – projektből, ahogy várható volt, kiderült, hogy a „tökéletes” képek pusztán a megfelelő beállítás, képkivágás és szűrőválasztás eredményei. Nézzék csak:

Persze ezek a fotók ugyanúgy beállítottak, de az üzenetük nagyon rendben van: ne bánkódjunk, ha nálunk rumli van, fakó az abrosz, és nem megfelelő szögben állnak a székek az asztalnál, mert máshol sem ez a helyzet, az csak az Insta-képek világa. Ami azon kívül történik, azt hívják életnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva