Egyperces

2016.08.12. 12:04

Gyönyörű bérházzá változott Amerika első bevásárlóközpontja

Elmaradtak a vevők – jöttek helyettük a lakók.

BAMA

A Rhode Island-i Providence Arcade Amerika első bevásárlóközpontja. 1828-ban építették, és sokáig nagy forgalmat bonyolított, az utóbbi időben azonban elmaradoztak a vásárlók, és nem érte meg fenntartani a helyet. Egy építészcsoport mentette meg: a Northeast Collaborative Architects átépítette egy 48 mikro-loftlakást tartalmazó bérházzá.

Havi 550 dollárért – a városi lakbérátlag feléért – bérelhető ki a legkisebb, 20 négyzetméteres lakás. A legnagyobb mikroloft 74 négyzetméteres. Mindegyik egy hálószobás, van bennük konyha, fürdőszoba, beépített ágy, és még tárolóhelyiség is. Tűzhely mondjuk egyik lakásban sincs, ezeket az egységeket kimondottan pörgős, elfoglalt embereknek szánják, kik nem érnek rá főzni. Éhen viszont nem maradnak, a földszinten ugyanis éttermek és bárok várják őket. A Providence Arcade bérház közös mosószobával, bicajtárolóval és parkolóval teljes.

Nézzenek körül:

Így festett a pláza régen:

Itt pedig videón is bejárható a vérátömlesztésen átesett épület:

Nálunk ugyan nincs épp a legjobb felhangja, ha azt mondjuk: valaki a plázában él, de az új Providence Arcade már teljesen más tészta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva