Egyperces

2016.08.24. 11:32

Igazi kukarendőrséget hoz létre egy angol város

Stoke-on-Trent megelégelte, hogy az emberek használt pelenkákat és más egészségügyi termékeket dobálnak a szelektív hulladéktárolókba. Az új, hat főből álló "hulladék minimalizáló" csapatra a városi tanács 100 ezer fontot szán.

BAMA

A rendőrök a kék gurulós szemetesek tartalmát nézik majd át.
Ezekben ugyanis csak a következő dolgoknak lenne helye: üres műanyag flakonok kupak nélkül, kimosott üvegek és befőttes üvegek szintén kupak nélkül, kartonpapírok (összenyomva, ragasztó nélkül), műanyag tartók és tálcák, tiszta fém és alumínium ételes és italos dobozok, fóliák, aeroszolok.

Sokan azonban figyelmetlenek, és otthagyják a pizza szélét a pizzásdobozban vagy nem öntik ki rendesen a folyadékot a műanyag flakonból - írja a Stoke Sentinel.

Minden háztartást egyébként külön tájékoztatnak majd arról, hogy milyen színű szeméttárolóba milyen hulladék kerülhet. Aki pedig nem a szabályoknak megfelelően jár el, egy sárga figyelmeztetést talál majd a kukáján és az is előfordulhat, hogy nem viszik el a szemetét.

A furcsának tűnő ötletre eddig vegyes visszajelzések érkeztek. Néhány lakónak tetszett, másik szerint pedig túlzás az egész és a magánéletre nézve is sértő. Egyesek azt is kifogásolták, hogy amíg a szelektív hulladék problémájára ennyi pénzt költ a város, addig például a könyvtárakra és az idősek otthonára annyira nem jutott keret, hogy néhányat be is kellett zárniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva