Egyperces

2016.08.29. 09:15

Moha graffitit készíteni egyszerűbb, mint gondolná

Csupán víz kell hozzá, író (vagy joghurt), cukor, meg (ha van) kukoricaszirup. És egy robotgép. Na meg persze moha.

BAMA

Az utolsó (fő)hozzávaló talán icipicit trükkös, ugyanis nem a fa tövéből kell leszedni, hanem olyat kellene keresni, amelyik igazi utcai darab – például a járda alól kandikál ki. Ez ugyanis már bizonyította, hogy tényleg városi cucc, és a falon is tartós marad majd. Ha szerencsések vagyunk és találunk ilyet, csak meg kell kicsit tisztítani és elkezdhetjük a munkát - ad csodás ötletet a Widewalls.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / Widewalls / Mosstika Urban Greenery
[/caption]

Egy-két maroknyi mohát kis darabokra tépünk, hozzáadunk 2 pohár írót, vagy ha az nincs, semmi baj, jó lesz a joghurt is. Kell még ugyanennyi víz, egy evőkanál cukor és az opcionális kukoricaszirup. Ez mind mehet a robotgépbe, amit addig kell járatni, ameddig turmix-szerű állagot nem kapunk.

És mi kell még? Egy csinos kis fal, egy ecset, és már mehetünk is moházni.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / Widewalls / Hugo Rojas / Jaime Rojo
[/caption]

Azért itt van még két utolsó jó tanács: csapadékos évszakban, tehát tavasszal vagy ősszel jó a dolognak nekilátni, mert a moha ugye szereti a vizet, viszont a közvetlen napfényt nem annyira. És ha jót akarunk magunknak, a földtől minél magasabbra tervezzük az alkotást, hogy a meztelencsigák ne falják fel azonnal a mesterművet. Ők ugyanis szintén imádják a mohát. De nem csodálni, hanem zabálni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva