Egyperces

2016.08.24. 14:44

Teljesen eltörölte a házit egy texasi tanárnő

Helyette közös vacsorát, olvasást, sok-sok játékot és alvást javasol.

BAMA

Brandy Young másodikosokat tanít a texasi Godley iskolai körzetében. Ötletét levélben osztotta meg a szülőkkel egy fogadóórán, az írást egyikük posztolta a Facebookra - írja a Washington Post.

Ebben Young kifejti, sokat kutakodott a témában a nyáron, és úgy gondolja, idén kipróbál valami újat. Mivel a házi feladat hatékonyságát mindeddig semmilyen kutatásnak nem sikerült bebizonyítani, innentől a gyerekeknek nem ad fel külön házit, csak azokat a feladatokat kell befejezniük, amikkel esetleg aznap az órán nem végeztek. Egyébként pedig azt tanácsolja, a családok töltsék az estét együtt, vacsorázzanak, olvassanak, játsszanak a szabadban és fektessék le korán a gyerekeket.

A levelet a múlt hét óta több mint 71 ezren osztották meg, a kommentelők imádják az ötletet.

Young a CBS News-nek elmondta, azért döntött így, mert a régi rendszer egyszerűen nem működött.

- Annyi minden mást is meg kell tanulniuk az életben. Én az egész személyiségüket szeretném fejleszteni. Egyszerűen nem jó, hogy hazamennek és otthon is a házival foglalkoznak - nyilatkozta.

Az iskolafelügyelő egy helyi újságnak elmondta, tavaly a másodikosok minden hétvégén hazavittek egy adag házit, de ez a módszer sem volt eredményes. A tanárok ekkor csapatként döntöttek úgy, hogy a feladatok csökkentése csakis a gyerekek javára válhat.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezután soha nem lesz majd házi feladat - mondta Rich Dear, majd hozzátette: inkább bátorítani szeretnénk a gyerekeket, mintsem értelmetlen munkákkal untatni őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva