Egyperces

2016.09.08. 12:09

Eladták a Forma-1-et, de Ecclestone marad

A világ legnagyobb sportüzletét kötötték meg.

BAMA

Eladták a Forma-1-et, írja a BBC. Az autóverseny-ligát a CVC Capitaltól a Liberty Media Corporation amerikai kommunikációs, média és szórakoztatóipari cégóriás vette meg.

A Liberty Media, mire végbemegy az üzlet, összesen 4,4 milliárd dollárt fog fizetni az előző tulajdonosnak, amivel a biznisz lepipálja még a UFC eladását is: a világ vezető MMA-promóciója  a nyár elején négymilliárd dollárért kelt el. Ezzel az F1-üzlet lesz az új, legnagyobb sport-adásvétel. Még ennél is nagyobbat szólhatna, mert a liga 8 milliárd dollárt ér, de ebből 4,1 milliárd az adósság.

A Liberty egyelőre 18,7 százalékos kisebbségi tulajdonrészt vásárolt meg. A teljes száguldó cirkusz még 2017 első negyedévének vége előtt az övék lesz. Miután ez végbemegy, a Liberty Media megváltoztatja a nevét Formula One Group-ra.

Az F1 új elnöke Chase Carey, a 21st Century Fox alelnöke lesz, de az F-1 ikonikus alakja, Bernie Ecclestone nem megy sehová: megmarad vezérigazgatónak, még legalább három évig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva