Egyperces

2016.09.13. 16:03

Hidegrázós lézerfüggöny ránt be minket az internet sötét oldalára (videó)

A Deep Web című installáció a láthatatlan webet képezi le.

BAMA

Nehéz elképzelni, hogyan nézhetne ki az internet, de Christopher Bauder fényművész és Robert Henke zeneszerző megpróbálták, és víziójukat kinetikus audiovizuális fényinstallációba öntötték.

A Deep Web című alkotás egy 10 méter magas szerkezet, mely 175 darab motoros, nagyjából villanykörte méretű gömböt tart, és ezeket 12, nagy erejű lézerrendszer világítja meg. Az installációban két párhuzamos gömbsor lóg a látogatók feje felett. Mindegyik gömbbe külön lézert lőnek, így világítják ki őket, és egyúttal mozgó végpontokat teremtenek az egyébként végtelen lézernyaláboknak.

Az így létrejövő fényhálózat jelképezi a láthatatlan web elképzelt rendszerét. A világító lézergömbök Henke zenéjére mozognak fel és alá, a mozgó csomópontok a művészek szavaival „háromdimenziós vektorrajzokat” hoznak ki.

">DEEP WEB - kinetic audiovisual installation and performance from ">WHITEvoid on Vimeo.

A Deep Webet eredetileg a lyoni fényfesztiválon mutatták volna be tavaly, de a rendezvényt a párizsi terrortámadás miatt lefújták. Az alkotást az idei fesztiválon ismét megpróbálják bemutatni, a fenti videót az annak főpróbájául szolgáló berlini bemutatón lőtték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva