Egyperces

2016.09.13. 14:20

Ironikus közleményben kényszerült tagadni a Nirvana, hogy Kurt Cobain életben van

Tehát még egyszer: nincs életben.

BAMA

Kurt Cobain sose halt meg, és örökké élni fog. Ez 100%-ig igaz, de persze csak átvitt értelemben: a Nirvana frontembere ugyan a zenéjén keresztül a világ végéig velünk marad, de attól még jócskán halott. Ennek ellenére még mindig egy csomóan hisznek abban, hogy az énekes 1994-es öngyilkossága megrendezett volt, hogy Cobain valójában simán csak lelépett és eltűnt a világ szeme elől, mert elege volt a rivaldafényből. Ebben nincs is semmi különös, az már furább, hogy a Daily Mail most beállt a hívők táborába, lehozott a témában egy cikket, amire a Nirvana életben lévő tagjainak kellett fanyar humorú cáfolatot adnia.

„Kurt Cobain valójában ÉL?” - ezzel osztotta meg cikkét a Daily Mail hétfőn a ">Facebookon, és a trükkös szerkesztés miatt, kattintásgerjesztő célzattal az alcímet már lehagyták. Pedig az egy kicsit már árnyalta volna a témát, hiszen így szól: „Összeesküvés-elmélet-hívők azt állítják, hogy kiszúrták a Nirvana frontemberét egy videóban, melyen a Come As You Are-t játssza” Persze ez még így is jócskán bulváros, ahogy annak a világ egyik legnagyobb bulvárlapjánál lennie is kell. De a félrevezető Facebook-poszt akkorát habzott a neten, hogy a Nirvanának kellett tisztáznia a dolgot, amit, tipikusan nirvanás módon meg is tettek.

„A hír igaz, Kurt él. Csak időre volt szüksége, hogy megtanuljon jobb kézzel játszani. Nem könnyű balkezes gitárokat találni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra köztünk van, és megbocsátjuk neki, hogy ennyire mély fájdalmat kellett a szívünkben őriznünk.”

A szóban forgó videón ugyanis a kétségkívül Kurt-frizurás férfi jobb kézzel pengeti a gitárt, márpedig Cobain a történelem egyik legismertebb balkezes gitárosa volt. A hisztéria-képsor pedig amúgy sem új: ez egy 2012-es, perui tehetségkutató műsorból származik, ahol bizonyos Ramiro Saavedra bújt a grunge-ikon bőrébe. Saavedra, a haját leszámítva külsőre egyáltalán nem hasonlít Cobainre, a hangja viszont tényleg a megtévesztésig olyan, mint a legendás amerikai zenészé. Nézzék, hallgassák:


A Mail cikkét egyébként csak 87-en osztották meg, ami a lap esetében egyáltalán nem számít soknak. A Nirvana ironikus cáfolata több mint négyezer megosztásnál jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva