Egyperces

2016.09.01. 13:28

Óriási bulival búcsúztatta Down-szindrómás dolgozóját a McDonald's

Freia David 32 évig dolgozott az amerikai étteremben.

BAMA

Még 1984-ben állt munkába egy needhami egységben, amikor egy program keretében olyan felnőtteknek kerestek munkát, akik kognitív zavarokkal küzdenek.

Édesanyja, Annaliese aggódott, hogy talán nem lesz képes ellátni feladatát, de Freia igencsak rácáfolt a félelmekre: imádta a munkáját, és a vendégek is szerették őt - írja a Metro.

[caption id="" align="alignleft" width="748"] Fotó / David L. Ryan/The Boston Globe
[/caption]

Heti 5 napot dolgozott, táncolva és mosolyogva, lelkesen készítette a sült krumpit. Gyakran már munkakezdés előtt bent volt, sőt szabadnapjain ebédelni is visszament édesanyjával, hogy hamburgerezés közben meglátogassa a barátait. Freia kedvenc menüje egyébként általában egy hamburger (ubi nélkül), némi sült krumpli, desszertnek pedig fagyi volt.

Így telt az idő (és sült a krumpli), de év elején Freia édesanyja észrevette, hogy most 52 éves lánya már nem olyan, mint volt, egyre gyakrabban felejtett el dolgokat, így meggyőzte, akassza szögre a mekis egyenruhát.

Freia élete szinte mindig a munkája körül forgott, és nemcsak a vendégek, de a dolgozók is imádták, így ragaszkodtak hozzá, hogy egy nyugdíjazási bulival búcsúztassák. Néhány barát és ismerős helyett azonban közel 100 ember jelent meg: rokonok, szomszédok, kollegák, vendégek gyűltek össze a partin.

— Capturegirl (@jenyp) ">2016. augusztus 29.

Volt két torta, ajándékok és persze grátisz sült krumpli mindenkinek. És ha már ingyenességről beszélünk: Freia és édesanyja életük végéig ingyen ehetnek már az étteremben, a cég így köszöni meg a nő hűséges és kitartó munkáját.

[caption id="" align="alignleft" width="620"] Fotó / David L Ryan/Globe Staff Photo/Getty
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="620"] Fotó / Charles River Center/Facebook
[/caption]

Freia szombaton már vissza is tér, hogy meglátogassa barátait. És persze egyen egy jót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva