Egyperces

2016.09.28. 12:07

Szülinapja alkalmából egy idegennek adta a veséjét

Joanna Ewing élete 60. évét ünnepelte így.

BAMA

Az ötlet személyes indíttatásból született: néhány éve a doverbridge-i nő egyik fiánál, a 27 éves Olivernél veseelégtelenséget állapítottak meg. Életét testvére, Caspar mentette meg, aki neki adta egyik veséjét.

Három éve pedig a születésnapján így tett Joanna is, csak ő egy idegennek ajánlotta fel a szervet. Veséje egy fiatal fiúhoz került, de hogy kihez, azt nem tudni, ugyanis a beteg személyét csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha ő kapcsolatba szeretne lépni adományozójával.

Bár a gesztus gyönyörű, véghezvinni nem volt sétagalopp. A nő a műtét után igencsak rosszul érezte magát, de eszébe sem jutott, hogy ne érte volna meg a dolog. "Folyton emlékeztettem magam, hogy ez nem rólam szól. Arról az emberről szól, akinek segítettem, miatta tettem." - mondta az asszony, aki reméli, egyre többen döntenek majd hasonlóan.

Vele együtt egyébként az elmúlt 10 évben (mióta a törvény ezt megengedi) összesen 500 élő donor ajánlotta fel a veséjét ismeretleneknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva