Egyperces

2016.10.24. 13:58

5 olasz sziget az őszi kikapcsolódáshoz

Szicília és Szardínia nagy szigetein kívül még legalább hetven kisebb sziget tartozik Olaszországhoz – ezek a leghívogatóbbak.

BAMA

Olaszország már önmagában is rendkívül izgalmas és gyönyörű ország (gondoljunk csak bele a páratlan bor- és gasztroturizmus nyújtotta lehetőségekbe), de érdemes felfedezni a hozzá tartozó szigetvilágot is, ugyanis megannyi leírhatatlan élmény forrásai ezek a helyek - Szicília és Szardínia nagy szigetein kívül még legalább hetven kisebb sziget tartozik Olaszországhoz. A nagyobb szabású vakációzások többségét általában a nyári időszakra szokás időzíteni, de ennek a térségnek a mediterrán éghajlata lehetővé teszi, hogy ősszel is kivételes és elsőrangú pihenésben legyen részünk, ráadásul így elkerülhető a hatalmas turistadömping is.

A számtalan lehetőség közül, íme, öt olasz sziget, melyeket mindenképpen ajánlott felkeresni az őszi szezonban is:

Capri a Nápolyi-öböl déli részén fekszik, közel a Sorrentói-félszigethez. A mindössze 10 km2-es aprócska sziget Olaszország egyik legromantikusabb vidéke. A sziget leghíresebb látnivalója a Grotta Azzurra, vagyis a Kék Barlang, ahová kis csónakok szállítják a turistákat. Capri szimbóluma a Faraglioni sziklák, amelyek a tengerből 100 méterre kimagasodva őrzik a szigetet. Ezen a helyen olyan ritka fajok is élnek, mint a kék gyík. A sziklák melletti partszakaszon pedig Capri egyik legszebb strandja található meg. A hely továbbá egyaránt kiválóan alkalmas búvárkodásra, és remek hely a vízi sportok szerelmeseinek is.

Az Ischia szigetet az olaszok Isola Verdének, azaz „zöld szigetnek” nevezik a gazdag növénytakarójának köszönhetően. A Nápolyhoz közeli szigeten mandulafenyő ligetek, szelídgesztenye-erdők, narancs- és citromkertek, szőlőültetvények uralják a tájat. A szépsége mellett fő turisztikai vonzerejét a számos termálvízű forrás adja, melyek köré számos gyógyszálló épült. Fővárosának, Ischiának fő látnivalója a Castello Aragonese (Aragóniai-vár). A sziget szépségeiről és történetéről számos irodalmár megemlékezik műveiben és ez nem lehet csupán a véletlen, vagy az ihlet hiány műve.


Favignana a Tirrén-tenger egy kis szigete Szicília partjaitól 7 km-re. Az időjárás, a kristálytiszta tenger és vadregényes táj leírhatatlan és tökéletes kombinációja valósul meg ezen a szigeten. Ha már valaki ide látogat, akkor érdemes megismerni a leghíresebb strandokat: a Cala Rossa-t, Cala Azzurra-t és a Cala Rotonda-t.

A Lipari-szigetek szinte tökéletesnek nevezhető klímája és számos aktív vulkánja révén váltak ismertté és népszerű turisztikai célponttá. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó szigetek Szicíliából és Olaszországból is könnyen megközelíthetők komppal. Lipari 37 km2-es területével a csoport legnagyobb szigete. Történelmi szempontból is a legérdekesebb, de a turisták elsősorban lenyűgöző partjai miatt keresik fel. Központja Lipari hangulatos kisváros. Természeti szépsége mellett vonzerejét annak köszönheti, hogy máig ápolja borászati értékeit és halászati-mezőgazdasági hagyományait.

Az Elba az Olaszországhoz tartozó Toszkán-szigetek közül a legnagyobb. Az elragadó strandokon túlmenően a szigeten számos program közül lehet válogatni - Portoferraióban megtekinthető Napóleon egykori rezidenciája; Porto Azzurróban lévő bányászati múzeum  a sziget bányászatának történelmét mutatja be, ezenkívül jelentős ásványgyűjteménnyel is rendelkezik (ezt már csak azért is fontos kiemelni, mivel a terület már a római korban is kiemelkedően fontos bányászati helyszín volt).

Az olaszországi szállások temérdek lehetőséget kínálnak: szerencsére segítség is akad a legmegfelelőbb szálláshely kiválasztásában. Csupán annyi kell tennünk, hogy a régiók, városok, vagy éppen turisztikai nevezetességek alapján megadjuk a kívánt úti célt, a szállással kapcsolatos legfőbb kívánalmainkat és már elénk is tárul a számunkra legalkalmasabbak listája. A magas színvonalú szálláshelyek közül választani azonban nem egyszerű feladat, hajrá!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva