Egyperces

2016.10.05. 11:00

Csak egy pohár forró vizet szeretett volna a hajléktalan nő, de a McDonald's elküldte – aztán jött egy férfi, aki példát mutatott emberségből

Jonathon Pengelly egy hétköznapi hős.

BAMA

A férfi egy éjjel egy cardiffi gyorsétteremben várta a sorát, amikor az előtte lévő hajléktalan nő egy pohár forró vizet kért, de a személyzet nem volt hajlandó adni neki.

Jonathont felháborította a dolog, így odament az asszonyhoz, és megkérdezte, mit szeretne enni. Bár arra számított, hogy Polly nevű nő felvásároltatja vele az egész éttermet, még jobban meglepődött, amikor a nő csak egy sajtburgert kért. Jonathon annyi ételt vett, amennyit csak ketten elbírtak, majd a földön ülve órákig beszélgettek hármasban Pollyval és barátjával.

Jonathont nagyon megrázta az este, főleg miután kiderült, milyen intelligensek, tájékozottak és lelkesek új ismerősei. A férfi később saját magához is meghívta a nőt és barátját, akik megfürödtek és fogat mostak, majd hárman együtt főztek, hogy több napig ne legyen gondjuk ételre.

Jonathon azóta is tartja velük a kapcsolatot, rendszeresen beszél Pollyval, akinek megígérte, soha többet nem fog se éhezni, se fázni. A nőnek és barátainak takarókat, párnákat és egy étellel teli hátizsákot is adott, hogy kicsit könnyebbé tegye életüket.

És másokat is erre sarkall Facebook posztjában, amelyben leírja a történetet, és arról mesél, mennyire megváltoztatta életét Polly.

"Nem vagyok szent, ez a kedves gesztus körülbeül 20 fontomba került. Tudom, hogy 90 százaléka az embereknek, akik most olvassák ezt, tízszer ennyit keresnek egy nap. Kedvesnek lenni semmibe sem kerül" - írja.

A McDonald''s később egy közleményben cáfolta, hogy tiltaná a hajléktalanok kiszolgálását, de azt is elmondták, hogy a cardiffi rendőrség néhány embert kénytelen volt kitiltani az étteremből antiszociális viselkedés vagy illegális tevékenységek miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva