Egyperces

2016.10.17. 14:40

Eltörte a gerincét, de így is világbajnok testépítő lett Harnos Kristóf

A férfit három éve érte baleset, de nem adta fel: mozgássérültként is sorra nyeri a megmérettetéseket.

BAMA

Harnos Kristóf teljes gerincvelőszakadás után építette újjá magát, és vált belőle kétszeres világ- és Európa-bajnok testépítő. A napokban újabb győzelmet zsebelt be, a Fitparádé mozgássérült kategóriájában nyert.

A kerekesszékes Kristóf korábban többek között szakácsként és cukrászként is dolgozott, majd egy nap minden megváltozott.

"Próbakörön voltunk egy sportautóval, az anyósülésen ültem, amikor az egyik kanyarban kisodródtunk és tíz métert zuhantunk, szenvedtem. Az a Kristóf, aki az autóban volt, meghalt, felszámoltam az előző életemet, és rá kilenc hónapra megszületett a mai Kristóf. Szüleim nehezen fogadták el, hogy nem tudok járni, de mellettem állnak, amiért hálás vagyok. Azt akartam, teljes értékű emberként tekintsenek rám" - mesélte a végzetes balesetről a Borsnak.

Kristóf azért is dolgozik, hogy sorstársainak is reményt adjon és rávegye őket, hogy "pozitívabban lássák az életüket. Szeretnék a mozgáskorlátozott testépítők nagykövete lenni. Nem vagyunk elmaradva ép társainktól. Tudom, hiszen megtapasztaltam azt az életet is, amikor jártam, és azt is, milyen mozgáskorlátozottként élni." - mondta a férfi, aki jelenleg arra készül, hogy a szlovákiai EB-n megvédje Európa-bajnoki címét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva