Egyperces

2016.10.18. 13:15

Halloweeni éjszakát lehet nyerni Drakula kastélyában az Airbnb játékán

Be kell küldeni egy vámpíros sztorit, a legjobb pályázó pedig koporsóban alhat.

BAMA

Egyszerre kreatív, vicces és vérfagyasztó játékot ötlött ki az Airbnb. Pályázatot hirdettek, melynek fődíja egy kétfős halloweeni éjszaka – a törcsvári Drakula-kastélyban, koporsóba zárva.

Aki részt akar venni az eszelős játékban, annak történetet kell írnia, melynek témája: mit mondanánk Drakulának, ha találkoznánk vele a kastélyban? A sztorinak 50-500 karakteresnek kell lennie, ezen túl tényleg csak a fantázia szab neki határt – meg a jelentkezési határidő, ami október 26. A pályamunkákat itt lehet benyújtani.

Drakula gróf ugyan sohasem létezett, a neki alapot adó III. Vlad havasalföldi fejedelem, ismertebb becenevén „Karóbahúzó Vlad” viszont nagyon is. A rémúr a tizenötödik században volt hatalmon, pályafutása alatt különös kegyetlenkedéseivel szerzett hírnevet: a neki nem tetszőket megcsonkíttatta, lenyúzatta, lefejeztette, de leginkább persze a nevét adó kínzási módszerről volt ismert. Az ő története ihlette Bram Stokert arra, hogy megírja a rövid úton a leglegendásabbá váló vámpír, Drakula gróf történetét.

Az Airbnb-pályázat nyerteseinek ajánlatos lesz majd fokhagymával, szentelt vízzel és feszülettel készülnie az éjszakára – vagy hát mehetnek védőfelszerelés nélkül is, céltól függően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva