Egyperces

2016.10.18. 09:53

Kilőtték Pedált, a két lábon járó medvét

Hiába örvendett nagy népszerűségnek, a vadászt ez nem hatotta meg.

BAMA

A helyi hatóságok közlése szerint kilőtték Pedált, New Jersey két lábon járó fekete medvéjét. Az állat 2014-ben vált híressé, amikor felvették, ahogy a hátsó két lábán, felegyenesedve járt a városban.

Pedál azért járt két lábon, mert a mellső lábai megsérültek. A New Jersey-i vadőrök szerint a valamikor október elején lőtték ki. Pontosan ugyan nem tudták megállapítani, hogy valóban Pedál volt az áldozat, de a mellső lábak és a mellkasán található fehér folt alapján nagyon valószínű, hogy a vírusvideó-sztárt vadászták le Green Pondnál.

Bár a két évvel ezelőtti videók nyomán nagyon sokan elkezdtek érzelmileg kötődni a medvéhez, az állami vadőrség most arra emlékezteti a letört helyieket, hogy attól még, hogy Pedál aranyosan gyalogolt, ugyanúgy medve volt, egy vadállat, ami akár veszélyes is lehetett volna az emberekre, és sztárrá válása nem mentette fel a kilövési engedély alól.

Nyugodj békében, Pedál, jó grasszálást az égi vadászmezőkön!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva