Egyperces

2016.10.21. 12:07

Rémmé restaurálták a Kisjézust

Újabb látványos példa arra, amikor a szándék jó, a megvalósítás meg nem.

BAMA

Vegyünk mély levegőt, és vágjunk bele - ugye mindenki emlékszik még erre:

Ezt az epikusan elszúrt restaurációs munkát egy idős spanyol asszony követte el négy évvel ezelőtt, puszta jó szándéktól vezérelve csinált moncsicsit Elias Garcia Martinez borjai Ecce Homo című festményéből. Eddig ez a produkció volt a restaurátori bénázások királya, de most nagyon komoly kihívót kapott, mégpedig őt:

A bizarr szobor a kanadai Sudbury Sainte-Anne des Pins templomának kertjében áll, és Mária mellett a Kisjézust szeretné ábrázolni. Mondani sem kell, eredetileg nem így nézett ki, csakhogy tavaly Jézus fejét letörték és ellopták, a szent alak hónapokig fővesztetten állt. A pótlás hatezer font lett volna, amit a templom nem tudott előteremteni, de szerencsére jött egy Heather Wise nevű művész, és megmentette a napot.

Wise vörös agyagból formált ideiglenes fejet Jézusnak, amíg el nem készül a véglegessel, mely már kőből lesz, passzolva az eredeti alakokhoz. Ez valamikor jövőre készül el, ami azt jelenti, hogy az idei karácsonyt a sudburyiek olyan Jézuska társaságában töltik majd, aki leginkább a Sin City sárga rohadéka és a Marvel Vörös Koponyája szerelemgyerekének néz ki.

Aligha meglepő: a helyieknek nem tetszik a vörös Jézus. De legalább Ecce Moncsicsi négy évnyi egyeduralkodás után helyet szoríthat maga mellett a szamártrónon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva